
'Nasi' met pindasaus en vegan kipstuckjes
Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.
Ingrediënten
4 personen
250 g
zilvervliesrijst
2 el
arachideolie
160 g
Vegetarische Slager kipstuckjes
900 g
nasigroente
19 g
Conimex nasi kruidenmix
2 tl
Conimex sambal oelek
4
middelgrote eieren
400 g
Conimex pindasaus mild in pot
75 g
Conimex cassave kroepoek
Dit heb je nodig
wok
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de helft van de olie in de wok en bak de kipstuckjes 2 min. Voeg de nasigroente, kruidenmix en sambal toe en bak 5 min. al omscheppend mee. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk de eieren erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
'Nasi' met pindasaus en vegan kipstuckjes
Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.

hoofdgerecht
4 personen
890 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de helft van de olie in de wok en bak de kipstuckjes 2 min. Voeg de nasigroente, kruidenmix en sambal toe en bak 5 min. al omscheppend mee. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk de eieren erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
variatietip:Vervang eventueel de vegan kipstuckjes door ongezouten, grof gehakte en kort geroosterde cashewnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g zilvervliesrijst
2 el arachideolie
160 g Vegetarische Slager kipstuckjes
900 g nasigroente
19 g Conimex nasi kruidenmix
2 tl Conimex sambal oelek
4 middelgrote eieren
400 g Conimex pindasaus mild in pot
75 g Conimex cassave kroepoek
Dit heb je nodig
wok