bewaar
Bavarois bombe
Bavarois bombe
bewaar

Bavarois bombe

Als framboos op de bavarois bombe: een zelfgemaakte frisse frambozensaus. Schenk 'm er pas over aan tafel voor extra spektakel!

30 min. bereiden
3 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

citroen

500 g

diepvries framboos

250 g

fijne kristalsuiker

6 blaadjes

gelatine

500 ml

verse slagroom

1 el

arachideolie

4 el

water

47½ g

ongezouten pistachenoten

12

macaron

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

  • handmixer

  • kom (inhoud 1,5 l)

Als framboos op de bavarois bombe: een zelfgemaakte frisse frambozensaus. Schenk 'm er pas over aan tafel voor extra spektakel!

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe samen met de helft van de frambozen en ⅘ van de suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Laat iets afkoelen.

2

Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Klop de slagroom stijf.

3

Knijp de gelatine uit en roer door de frambozenpuree. Spatel voorzichtig de slagroom erdoor tot een egaal mengsel. Vet de kom in met de olie en schenk het mengsel erin. Laat afgedekt 3 uur opstijven in de koelkast.

4

Doe ondertussen de rest van de frambozen, de rest van de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en duw de puree door een bolzeef. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

5

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Hak fijn.

6

Zet de bavarois 10 sec. in een ruime kom heet water. Leg een bord/serveerschaal op de kom en stort de bavarois erop. Versier de bavarois. Verdeel het pistachekruim rondom in een rand over de bavarois. Zet de macarons ertegenaan en serveer met de frambozensaus.

bewaartipJe kunt de bavarois 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot serveren in de kom in de koelkast. De frambozensaus kun je ook 2 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.