bewaar
Rijstschotel met kipgehaktburgers en roomsaus
Rijstschotel met kipgehaktburgers en roomsaus
bewaar

Rijstschotel met kipgehaktburgers en roomsaus

Kip met rijst en groenten. Wij geven je sportmaaltijd een upgrade met deze rijstschotel!

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

zilvervliesrijst

350 g

boerensoepgroente

3 el

kruidenboterkruiden

85 g

rucola

300 g

kipgehakt naturel

1 el

arachideolie

500 g

diepvries sperziebonen

200 g

zuivelspread light bieslook

100 ml

magere melk

Kip met rijst en groenten. Wij geven je sportmaaltijd een upgrade met deze rijstschotel!

Aan de slag

1

Kook de rijst in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de soepgroente de laatste 2 min. mee en giet af. Doe terug in de pan en meng ⅔ van de kruidenboterkruiden erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de rucola fijn en meng de helft met de rest van de kruidenboterkruiden en wat peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 8 balletjes van (per 4 personen) en druk een beetje plat tot kleine burgers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3

Kook ondertussen de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de zuivelspread en melk in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Houd warm op laag vuur.

4

Meng de bonen en de rest van de rucola door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kipburgers en de roomsaus.