bewaar
Panna cotta met gezouten honing-notencrumble
Panna cotta met gezouten honing-notencrumble
bewaar

Panna cotta met gezouten honing-notencrumble

Honing wordt ook wel ‘het vloeibare goud’ genoemd en geeft dus een gouden randje aan deze panna cotta.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
3 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

maizena

400 ml

volle melk

1 tl

vanille-extract

125 ml

slagroom

100 g

bloemenhoning

75 g

gezouten cashewnoten

1 el

sesamzaad

½ tl

gemalen kardemom

Dit heb je nodig

  • ovenvaste schaaltjes (Ø 10 cm)

  • bakpapier

Honing wordt ook wel ‘het vloeibare goud’ genoemd en geeft dus een gouden randje aan deze panna cotta.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de maizena met de helft van de melk en het vanille-extract tot een papje. Schenk de rest van de melk, de slagroom en de helft van de honing in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt. Voeg het maizenapapje toe en breng al roerend aan de kook. Laat een paar seconden al roerend met een garde doorkoken tot een gebonden vanilleroom ontstaat. Verdeel over de schaaltjes en zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

2

Hak ondertussen de noten grof en meng met het sesamzaad en de kardemom. Meng 35 g honing (per 4 personen) erdoor en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen en hak in kleine stukken

3

Neem de panna cotta uit de koelkast en houd de onderkant van de schaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort elke ‘panna cotta’ op een bord en verdeel de honing-notencrumble erover. Besprenkel met de rest van de honing.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Panna cotta met gezouten honing-notencrumble

Honing wordt ook wel ‘het vloeibare goud’ genoemd en geeft dus een gouden randje aan deze panna cotta.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig