bewaar
Geel-rode stoofperen
Geel-rode stoofperen
bewaar

Geel-rode stoofperen

Een schaal vol prachtig gekleurde stoofperen.

25 min. bereiden
1 uur 40 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

750 ml

witte wijn

100 g

kristalsuiker

1 tl

kurkuma

500 ml

water

12

Gieser Wildeman stoofperen

400 ml

rode port

50 g

bruine suiker

100 ml

bietensap

1 el

maizena

Dit heb je nodig

  • satéprikker 20 cm

Een schaal vol prachtig gekleurde stoofperen.

Aan de slag

1

Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Doe het citroensap in een grote pan. Voeg de witte wijn, suiker, kurkuma en het water toe en breng aan de kook.

2

Schil ondertussen de peertjes met een dunschiller, laat het steeltje zitten. Snijd een plakje van de onderkant, zodat de peertjes goed rechtop blijven staan.

3

Zet de peertjes in het wijn-watermengsel. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg er eventueel een bordje op als de peertjes bovendrijven. Breng aan de kook en laat 1 uur en 20 min. tegen de kook aan stoven met de deksel op de pan.

4

Doe de port, bruine suiker en het bietensap in een grote ondiepe (hapjes)pan en breng aan de kook. Zet de peertjes er rechtop in, zodat ze ca. tot de helft in de port staan. Kook op laag vuur 20 min. tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Controleer de gaarheid door met de satéprikker in een peertje te prikken.

5

Haal de peertjes met een opscheplepel uit de pan, laat het vuur aan. Meng de maizena door het portmengsel, breng aan de kook en laat in ca. 3 min. binden. Serveer de peertjes en de portsaus apart.

bereidingstipJe kunt dit gerecht t/m stap 4 een dag van tevoren maken. Als je de peertjes een nacht in het portmengsel laat staan, wordt de kleur nog intenser.

Geel-rode stoofperen

Een schaal vol prachtig gekleurde stoofperen.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig