bewaar
Wokgerecht met quinoa, zalm & sojasaus
Wokgerecht met quinoa, zalm & sojasaus
bewaar

Wokgerecht met quinoa, zalm & sojasaus

Snelle trek? Dit wokgerecht met quinoa, zalm en sojasaus staat binnen 15 minuten op tafel.

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

3-kleurenquinoa

30 g

verse gember

2 tenen

knoflook

350 g

verse biologische zalmfilet

4 el

arachideolie

4 el

glutenvrije sojasaus

2 el

sesamzaad

800 g

Thaise wokgroente courgette rode peper

Snelle trek? Dit wokgerecht met quinoa, zalm en sojasaus staat binnen 15 minuten op tafel.

Aan de slag

1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Snijd de zalm in blokjes van ca. 1.5 cm.

3

Verhit ¼ van de olie in een wok en roerbak de zalm met ¼ van de sojasaus en ¼ van het sesamzaad 2 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm.

4

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng op smaak met peper. Meng de quinoa erdoor en verdeel over diepe borden. Schep de zalm erop en bestrooi met de rest van het sesamzaad.

variatietipVervang de zalm door 360 gram pittig gekruide tofu roerbakreepjes (per 4 personen) en bak 3 min.

allergietipDe biologische zalm kan sporen van gluten bevatten. Liever helemaal glutenvrij? Neem dan diepvrieszalm, laat deze dan eerst ontdooien.