bewaar
Rijstbowl met kibbeling, koolsalade, radijs en dressing
Rijstbowl met kibbeling, koolsalade, radijs en dressing
bewaar

Rijstbowl met kibbeling, koolsalade, radijs en dressing

We zijn gek op bowlfood, want lekker comfi op de bank kruipen met zo'n grote kom vol lekkers = hemels. Zo ook deze rijstbowl!

20 min. bereiden
10 min. oventijd
zeer pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

355 g

gebakken kibbeling

250 g

winterpeen

200 g

radijs

12½ g

verse bieslook

200 g

rode kool

1

limoen

1

avocado

125 ml

halfvolle yoghurt

½ tl

chilivlokken

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

We zijn gek op bowlfood, want lekker comfi op de bank kruipen met zo'n grote kom vol lekkers = hemels. Zo ook deze rijstbowl!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. De kibbelingkruiden gebruik je niet.

3

Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn. Snijd de rodekool fijn en meng met de bieslook.

4

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

5

Doe het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de avocado, yoghurt en chilivlokken in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

6

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kibbeling, peen, radijs, rodekool, avocadodressing en limoenpartjes in componenten erover.

variatietipLiever vega? Vervang de kibbeling door 400 g gebakken kikkererwten (per 4 personen).