bewaar
Kip met paprika in zoetzure saus
Kip met paprika in zoetzure saus
bewaar

Kip met paprika in zoetzure saus

Kip met paprika in zoetzure saus: voor dit hartverwarmende gerecht heb je bijzonder weinig nodig. Aan de kook!

20 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

langgraanrijst

1

paprikamix

385 g

kipdijfilet

2 el

arachideolie

400 g

tomatenblokjes in blik

6 el

zoete chilisaus

567 g

ananasschijven op sap

Kip met paprika in zoetzure saus: voor dit hartverwarmende gerecht heb je bijzonder weinig nodig. Aan de kook!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan tot gebruik.

2

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de kipdijfilet in reepjes.

3

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en zoete chilisaus toe en laat op laag vuur ca. 8 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

4

Laat de ananas uitlekken. Snijd de ananas in stukken en roer door de zoetzure kip. Serveer kip en paprika in zoetzure saus met de rijst.

vegatipIn plaats van kip kun je ook wokstukjes basis gebruiken. Het recept is dan niet meer glutenvrij.