bewaar
Hollandse 'nasi' met satésaus
Hollandse 'nasi' met satésaus
bewaar

Hollandse 'nasi' met satésaus

Een Hollandse versie van het bekende Indonesische gerecht! En dan eten we hem ook maar meteen lekker mét pindasaus...

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

langgraanrijst

3 el

zonnebloemolie

900 g

nasigroente

100 g

boemboe nasi goreng

250 g

hamblokjes

100 ml

water

4

witte scharreleieren

250 g

kant-en-klare satésaus

4 el

gebakken uitjes

Een Hollandse versie van het bekende Indonesische gerecht! En dan eten we hem ook maar meteen lekker mét pindasaus...

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ⅔ van de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en water toe en bak 2 min. mee.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur.

4

Serveer de nasi met een spiegelei en de satésaus en bestrooi met de gebakken uitjes.

dieettipDagje zonder vlees? Vervang de hamblokjes door vegetarische wokstukjes basis.