bewaar
Wortel-gehaktballetjes met rijst en sperziebonen
Wortel-gehaktballetjes met rijst en sperziebonen
bewaar

Wortel-gehaktballetjes met rijst en sperziebonen

Deze wortel-gehaktballetjes zijn het beste van twee werelden: de helft is wortel en de andere helft vlees. Draaien maar!

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

400 g

kokosmelk

150 ml

water

200 g

winterpeen

1

middelgrote ui

300 g

half-om-halfgehakt

100 g

Kokki Djawa rendang kruidenmix

3 el

paneermeel

1

middelgroot ei

2 el

arachideolie

400 g

koelverse hele sperziebonen

Deze wortel-gehaktballetjes zijn het beste van twee werelden: de helft is wortel en de andere helft vlees. Draaien maar!

Aan de slag

1

Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook en kook in 15 min. gaar. Roer af en toe.

2

Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en rasp de peen en ui fijn. Meng het gehakt met de ui, peen, rendang-kruidenmix, het paneermeel, ei, peper en zout in een kom. Vorm er met natte handen ca. 20 balletjes van ter grootte van een walnoot.

3

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 min. rondom goudbruin en gaar.

4

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de kokosrijst, rendangballetjes en sperziebonen over diepe borden.

combinatietip Lekker met gebakken uitjes.