bewaar
Vegetarisch stoofpotje met paddenstoelen en aardappelpuree
Vegetarisch stoofpotje met paddenstoelen en aardappelpuree
bewaar

Vegetarisch stoofpotje met paddenstoelen en aardappelpuree

Een stoofpotje kan makkelijk vegetarisch. De paddenstoelen zorgen voor een rijke smaak!

50 min. bereiden
30 min. oventijd
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

Royal funghi gedroogde paddenstoel

250 ml

heet water

800 g

kastanjechampignon

50 g

ongezouten roomboter

2

verse preien

2 tenen

knoflook

3 el

tarwebloem

2 el

dijonmosterd

500 ml

halfvolle melk

1 kg

kruimige aardappel

20 g

selderij

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan met deksel

Een stoofpotje kan makkelijk vegetarisch. De paddenstoelen zorgen voor een rijke smaak!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de paddenstoelenmix in een kom en schenk het hete water erover.

2

Halveer de champignons. Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 6 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.

3

Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei en knoflook toe en bak 4 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. garen.

4

Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de mosterd en 350ml melk (per 4 personen) toe en breng al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet ca. 30 min. in de oven. Roer halverwege door.

5

Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Snijd de selderij fijn. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk, de rest van de boter, ¾ van de selderij en peper tot een smeuïge puree. Breng de stoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de rest van de selderij en serveer met de puree.