bewaar
Eggs Benedict op toast
Eggs Benedict op toast
bewaar

Eggs Benedict op toast

Een klassieker! Eggs benedict op toast is moeilijk af te slaan.

30 min. bereiden
8 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

afbakkaiserbroodjes

2 el

milde olijfolie

500 g

Juanita cherrytomaten aan de tak

150 g

ongezouten roomboter

6

middelgrote eieren

2 el

dragonazijn

2 tl

dijonmosterd

½

citroen

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

Een klassieker! Eggs benedict op toast is moeilijk af te slaan.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broodjes in de lengte doormidden en bak de helften in de oven in 6-8 min. af. Verhit ondertussen een koekenpan met de olie op middelhoog vuur en bak de tomaten aan de tak 5 min. op middelhoog vuur. Breng een steelpan met een laagje water aan de kook. Smelt de boter in een andere pan op laag vuur.

2

Splits ⅓ van de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe, zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).

3

Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar hou de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de hollandaisesaus.

4

Breng in een pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de rest van de dragonazijn toe. Breek het ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat 1 ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem het ei met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren. Leg de eieren op de getoaste broodjes. Klop de saus los en schenk over de eieren. Serveer de tomaten ernaast.

bewaartipVries het eiwit in, zodat je het later voor bijvoorbeeld meringues kunt gebruiken. Gebruik of verwerk het eiwit binnen 3 maanden.
achtergrondinfoLet op: Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Eggs Benedict op toast

Een klassieker! Eggs benedict op toast is moeilijk af te slaan.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig