bewaar
Koolhydraatarme ovenschotel met kip en witlof
Koolhydraatarme ovenschotel met kip en witlof
bewaar

Koolhydraatarme ovenschotel met kip en witlof

Venkel, witlof en sinaasappel = de perfecte combi. En daar maak je nu ook een koolhydraatarme ovenschotel van!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

witte bonen in blik

2

rode uien

1

verse venkelknol

500 g

witlof

4 takjes

verse tijm

2 tenen

knoflook

1

sinaasappel

400 g

kipdijfiletreepjes

4 el

arachideolie

2 el

hazelnoten

75 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Venkel, witlof en sinaasappel = de perfecte combi. En daar maak je nu ook een koolhydraatarme ovenschotel van!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2

Snijd de uien in dunne parten. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de knol in de lengte en snijd in dunne partjes.

3

Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook fijn. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en snijd de vrucht in 4 parten. Meng het witlof, de bonen, ui, venkel, kip, knoflook, tijm, olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Leg de sinaasappelparten ertussen en rooster 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege voorzichtig om. Hak ondertussen de hazelnoten grof en snijd de waterkers grof. Neem na 25 min. de bakplaat uit de oven en bestrooi met de noten. Bak nog 5 min.

5

Neem de bakplaat uit de oven, schep om met de waterkers. Knijp eventueel de sinaasappelparten erboven uit en bestrooi met het sinaasappelrasp.