bewaar
Mini-pizza's met tomaat, mozzarella en basilicum
Mini-pizza's met tomaat, mozzarella en basilicum
bewaar

Mini-pizza's met tomaat, mozzarella en basilicum

Altijd goed, een pizza tijdens de borrel. Deze makkelijk te eten mini-pizza's zijn een succes op ieder feestje!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
5 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

24 porties

600 g

koelvers pizzadeeg met tomatensaus

1½ el

gedroogde oregano

24

snoepgroente tomatenmix

6

semi-gedroogde tomaten

300 g

minimozzarella

10 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Altijd goed, een pizza tijdens de borrel. Deze makkelijk te eten mini-pizza's zijn een succes op ieder feestje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de tomatensaus en bestrooi met de oregano. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en deze stukken in 6 gelijke stukjes. Verdeel deze stukjes over de bakplaat op minimaal 1 cm afstand van elkaar.

2

Halveer de snoeptomaten. Laat de gedroogde tomaten uitlekken, maar vang 4 el olie (per 24 stuks) op. Snijd de gedroogde tomaten in 4 stukken. Verdeel alle tomaten over de pizza’s. Besprenkel met de helft van de opgevangen olie.

3

Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Laat minimaal 5 min. afkoelen.

4

Laat de mozzarella uitlekken, halveer de bolletjes en verdeel over de pizza’s. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en verdeel erover. Besprenkel met de rest van de opgevangen olie. Bestrooi met peper en eventueel zout.

bewaartipJe kunt dit gerecht t/m stap 3 een dag van tevoren maken. Warm de pizza’s in ca. 8 min. op in een voorverwarmde oven op 180 °C.