bewaar
Gehaktballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes in tomatensaus
bewaar

Gehaktballetjes in tomatensaus

Zelfgemaakte gehaktballen blijven onze favoriet. Helemaal als snack-versie met kruidige tomatensaus.

30 min. bereiden
pittig
5waarderingen

Ingrediënten

32 porties

2 sneetjes

wit casinobrood

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

1 el

sambal oelek

1 teen

knoflook

1

rode peper

3 el

milde olijfolie

400 g

pastasaus tradizionale

5 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

Zelfgemaakte gehaktballen blijven onze favoriet. Helemaal als snack-versie met kruidige tomatensaus.

Aan de slag

1

Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Doe de sneetjes in de hakmolen van de staafmixer en maal in 2 min. heel fijn. Meng het brood met het gehakt, het ei en de sambal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen balletjes van.

2

Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg na 3 min. de knoflook en rode peper toe. Draai het vuur laag, voeg de pastasaus toe en stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Hak de peterselie grof en strooi over de gehaktballetjes.