bewaar
Zilvervliesnoedelsalade met garnalen
Zilvervliesnoedelsalade met garnalen
bewaar

Zilvervliesnoedelsalade met garnalen

Lekker? Check! Gezond? Dubbelcheck! Supersnel klaar? Triple-check. In 10 min. staat deze noedelsalade met garnalen al op jouw tafel.

10 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bosje

salade-ui

200 g

peultjes

1 el

milde olijfolie

225 g

AH Biologisch diepvries rauwe, gepelde garnalen

225 g

Thaise zilvervliesrijst noedels

1

citroen

3 el

Bio Today tahini white in pot

2 el

water

1 stronk

paksoi

30 g

ongezouten pinda's

15 g

verse koriander

Lekker? Check! Gezond? Dubbelcheck! Supersnel klaar? Triple-check. In 10 min. staat deze noedelsalade met garnalen al op jouw tafel.

Aan de slag

1

Snijd de salade-ui in stukken van 5 cm. Haal de puntjes en draden van de peultjes af. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de salade-ui en peultjes 1 min. op middelhoog vuur. Verdeel de garnalen over de groenten en laat met de deksel op de pan in 4 min. op laag vuur gaar stomen. Zet het vuur uit en haal de deksel van de pan.

2

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de dressing: boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de tahini met 2 el citroensap (per 4 personen) en het -rasp. Voeg het water toe om het meer vloeibaar te maken, breng op smaak met peper. Spoel de noedels onder koud stromend water en meng direct met de dressing. Roer de noedels goed los.

3

Snijd ondertussen de paksoi in dunne repen van ca. 1 cm dik. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander fijn. Meng de paksoi, gebakken groenten, garnalen en de helft van de koriander door de noedels. Breng op smaak met peper. Bestrooi met de rest van de koriander en de pinda’s.

combinatietipLekker met extra citroensap.