bewaar
Summerrolls met rivierkreeftjes en avocado
Summerrolls met rivierkreeftjes en avocado
bewaar

Summerrolls met rivierkreeftjes en avocado

Zelfgemaakte summerrolls met rivierkreeftjes en avocado is dé borreltip voor deze zomer!

35 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

10 porties

60 g

gezouten pinda's

½

komkommer

1

eetrijpe mango

1

eetrijpe avocado

100 g

rijstvel

7½ g

verse munt

100 g

fijngesneden ijsbergsla

200 g

verse rivierkreeftjes

30 g

pittige kiemgroente

100 ml

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

Zelfgemaakte summerrolls met rivierkreeftjes en avocado is dé borreltip voor deze zomer!

Aan de slag

1

Hak de pinda’s fijn. Snijd de halve komkommer in de lengte in kwarten en snijd in dunne reepjes. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd in dunne repen van ca. een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van ca. een ½ cm.

2

Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds 1 rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.

3

Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel 2 blaadjes munt, wat sla, komkommer, mango, avocado, rivierkreeftjes, een ½ el pinda’s en kiemgroente. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op. Maak zo ook de andere loempia’s. Strooi de rest van de fijngehakte pinda’s over de chilisaus en serveer erbij.

algemeenZwangere vrouwen, jonge kinderen onder 6 jaar, ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

variatietipKiemgroente over? Lekker als garnering op een boterham of cracker.

variatietipOok lekker om extra te vullen met rijstvermicelli. Bereid 50 g rijstvermicelli (per 10 summerrolls) volgens de aanwijzingen op de verpakking.