bewaar
Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen
Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen
bewaar

Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen

Ongewone bonen-salade met linzen, gerookte kip en citroen. In de salade zit de niet zo veel gebruikte groene kidneybonen a.k.a. flageolets, moet je proeven!

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

fijne tuinbonen

40 g

geroosterde amandelen

3

salade-ui

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

7.5 g

verse munt

1

citroen

3 el

milde olijfolie

250 g

gerookte kipfilet

800 g

linzen in blik

200 g

groene kidneybonen in blik

Ongewone bonen-salade met linzen, gerookte kip en citroen. In de salade zit de niet zo veel gebruikte groene kidneybonen a.k.a. flageolets, moet je proeven!

Aan de slag

1

Kook de tuinbonen 4 min. Hak ondertussen de amandelen grof en snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Halveer de olijven en snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2

Meng voor de dressing de olie met het citroensap, 2 tl -rasp (per 4 personen), de munt, peper en zout.

3

Giet de tuinbonen af en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Snijd de gerookte kip in reepjes.

4

Doe de linzen en groene kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng de linzen en bonen met de tuinbonen, salade-ui, olijven, dressing en kip. Bestrooi met de noten.

vegatipVervang de kip door gegrilde stukjes (schaal, Garden Gourmet).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen

Ongewone bonen-salade met linzen, gerookte kip en citroen. In de salade zit de niet zo veel gebruikte groene kidneybonen a.k.a. flageolets, moet je proeven!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig