bewaar
Summer rolls met nuoc mam
Summer rolls met nuoc mam
bewaar

Summer rolls met nuoc mam

They see you rolling! Deze summer rolls zijn - je raad het al - perfect voor in de zomer. Lekker met Vietnamese nuoc mam dipsaus.

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

10 porties

100 g

vermicelli glass noodles soe-oen

375 g

tofu naturel

4 el

zonnebloemolie

1 bosje

salade-ui

100 g

rijstvel

15 g

verse munt

10 blaadjes

babyromainesla

15 g

verse koriander

150 g

peen julienne

4 el

sesamzaadjes

1 stengel

sereh

2

limoenen

2 el

rietsuiker

50 ml

lauwwarm water

4 el

vissaus

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

They see you rolling! Deze summer rolls zijn - je raad het al - perfect voor in de zomer. Lekker met Vietnamese nuoc mam dipsaus.

Aan de slag

1

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de tofu in dunne reepjes van ca. 2 mm (julienne). Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu 8 min. tot goudbruin en knapperig. Laat afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen ⅔ van de salade-ui in de lengte in reepjes.

2

Week de rijstvellen 1 voor 1 in heet water en leg ze vervolgens op de schone theedoek. Haal de blaadjes van de takjes munt. Leg op elk rijstvel een slablad, koriander, munt, een plukje noedels, peen en gesneden salade-ui. Bestrooi met sesamzaad en rol de vellen stevig op. Vouw de uiteinden iets naar binnen en snijd de summer rolls diagonaal doormidden.

3

Snijd de sereh heel fijn. Pers de limoenen uit. Maak de dipsaus door de rietsuiker op te lossen in het water, meng dit met de vissaus, het limoensap en de sereh.