bewaar
Pasta met kruidenpangrattato
Pasta met kruidenpangrattato
bewaar

Pasta met kruidenpangrattato

Deze 'armeluis Parmezaan' pangrattato is door de verse basilicum heerlijk rijk van smaak. Gebruik 'm als topping over pasta.

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

¼

groentebouillontablet

175 ml

heet water

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2

courgette

1

citroen

40 g

Parmezaanse kaas

4 el

milde olijfolie

30 g

pijnboompitten

30 g

verse basilicum

300 g

volkorenpenne

75 g

oud brood

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

Deze 'armeluis Parmezaan' pangrattato is door de verse basilicum heerlijk rijk van smaak. Gebruik 'm als topping over pasta.

Aan de slag

1

Los het bouillonblokje op in het hete water. Snipper de ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de courgettes in de lengte in 4 repen en snijd de repen in plakjes van ca. 1 cm breed. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers het sap eruit. Rasp de kaas.

2

Verhit de helft van de olie in een kleine, hoge pan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Bak de courgette en knoflook 2 min. omscheppend mee. Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken, tot de courgette helemaal zacht is.

3

Pureer de courgette met de staafmixer samen met de pijnboompitten, ¾ van de Parmezaanse kaas, ¼ van het basilicum en 2 el citroensap (per 4 personen). Mix het tot een niet al te gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en 1 tl citroenrasp (per 4 personen).

4

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar. Maal het brood en de rest van het basilicum in het hakmolentje of de keukenmachine tot fijn kruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak al omscheppend het basilicum-broodkruim (pangrattato) in 5 min. knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Giet de pasta af en vang wat kookvocht op in een kopje. Meng de courgettesaus en een klein scheutje kookvocht door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pangrattato en de rest van de kaas.

combinatietipLekker met een tomatensalade.

bereidingstipKieskeurige eters? Pureer de courgettesaus dan helemaal glad.