bewaar
Koolhydraatarme sandwich
Koolhydraatarme sandwich
bewaar

Koolhydraatarme sandwich

Koolhydraatarme sandwich mét zelfgemaakte vegetarische spread.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

2 personen

1

aubergine

2 el

milde olijfolie

1½ el

milde harissa

4 sneetjes

koolhydraatarm brood

1

trostomaat

2 el

zuivelspread naturel light

50 g

jonge bladsla met rucola

30 g

pittige kiemgroente

Dit heb je nodig

  • bakkwast

Koolhydraatarme sandwich mét zelfgemaakte vegetarische spread.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en besmeer ze met de bakkwast met de olijfolie en ⅓ van de harissa. Bestrooi met peper en zout.

3

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

4

Rooster ondertussen de sneetjes brood. Snijd de tomaat in plakken en meng de zuivelspread met de rest van de harissa.

5

Besmeer de sneetjes brood met de harissaspread en beleg 2 sneetjes met de sla, aubergine, tomaat en de kiemgroente.

6

Dek af met de andere sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden. Halveer en serveer.