bewaar
Geroosterde aardappeltjes met gegrilde kipdij en koolsla
Geroosterde aardappeltjes met gegrilde kipdij en koolsla
bewaar

Geroosterde aardappeltjes met gegrilde kipdij en koolsla

De dipsaus met skyr, gepofte knoflook en komkommer maakt deze kip, kool en ovengeroosterde aardappels helemaal af.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

knoflook

4 el

zonnebloemolie

1 kg

iets kruimige aardappel

600 g

spitskool

½

komkommer

40 g

verse selderij

½

zonnebloemolie

250 g

yoghurt Skyr

2 el

natuurazijn

395 g

kipdijfilet

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

  • grillpan

De dipsaus met skyr, gepofte knoflook en komkommer maakt deze kip, kool en ovengeroosterde aardappels helemaal af.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de knoflook, besprenkel met een ½ el olie (per 4 personen), bestrooi met peper. Verpak de bol in aluminiumfolie. Boen de aardappelen schoon, snijd in de lengte in partjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi eventueel met zout. Leg de knoflook erbij en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep de aardappelen halverwege om. Neem na 30 min. de knoflook eruit.

2

Halveer ondertussen de spitskool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijk reepjes. Rasp de halve komkommer en snijd de selderij fijn. Meng de helft van de selderij met een ½ el olie (per 4 personen), de helft van de skyr, de komkommer en azijn en breng op smaak met peper. Schep om met de spitskool.

3

Wip met een mes de tenen knoflook uit de bol. Doe met de rest van de skyr en selderij in een hoge beker en pureer. Breng de saus op smaak met peper.

4

Halveer de kipdijfilet, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.

5

Verdeel alles over 4 borden en serveer met de knoflookyoghurt.

variatietipje kunt van de rest van de skyr, komkommer en spitskool nog een portie salade maken. Naast selderij is munt ook lekker in de dressing.