bewaar
Kiproerbak met sperziebonen en rijst
Kiproerbak met sperziebonen en rijst
bewaar

Kiproerbak met sperziebonen en rijst

Wij zijn dól op deze gezonde bowl. Binnen 15 min. zet je deze lekkere kiproerbak al op tafel.

15 min. bereiden
276waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

750 g

diepvries gebroken sperziebonen

3 el

zonnebloemolie

300 g

kipfiletreepjes

1½ el

kerriepoeder

450 g

bamigroentepakket

40 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

Wij zijn dól op deze gezonde bowl. Binnen 15 min. zet je deze lekkere kiproerbak al op tafel.

Aan de slag

1

Kook de rijst in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen de laatste 4 min. mee. Giet de rijst en sperziebonen af en laat staan met de deksel op de pan.

2

Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en roerbak de kip met de kerrie en peper naar smaak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de rode peper uit de bamigroente in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes Voeg met de rest van de groente toe aan de kip en roerbak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.

3

Snijd ondertussen de selderij fijn. Voeg de rijst, sperziebonen en selderij toe aan de pan en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en serveer.

vegatip Vervang de kipreepjes door 180 g naturel tofurulstukjes.

Kiproerbak met sperziebonen en rijst

Wij zijn dól op deze gezonde bowl. Binnen 15 min. zet je deze lekkere kiproerbak al op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig