bewaar
Zalmpakketjes uit de oven met tuinerwtenpuree
Zalmpakketjes uit de oven met tuinerwtenpuree
bewaar

Zalmpakketjes uit de oven met tuinerwtenpuree

Wat deze zalmpakketjes zo lekker maakt? In de oven behoudt de vis al zijn smaak, net zoals de prei die heerlijk zoet en zacht wordt.

25 min. bereiden
12 min. oventijd
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

450 g

diepvries tuinerwten

2

preien

4

diepvries wilde zalmfilets

1 tl

kerriepoeder

4 el

water

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Wat deze zalmpakketjes zo lekker maakt? In de oven behoudt de vis al zijn smaak, net zoals de prei die heerlijk zoet en zacht wordt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee.

2

Halveer ondertussen de preien in de lengte en snijd in 4 gelijke stukken. Was en droog de prei. Verdeel de prei over 4 stukken aluminiumfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met de kerrie en peper. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op een bakplaat en bak 10-12 min. in het midden van de oven.

3

Giet de aardappelen en erwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de prei-zalmpakketjes met het vocht uit de pakketjes bij de tuinerwtenpuree.