bewaar
Volkorentortilla’s met kip en paprika
Volkorentortilla’s met kip en paprika
bewaar

Volkorentortilla’s met kip en paprika

Deze tortilla's geven je een crunch in elke hap! Lekker met gebakken kip, paprika, tomaat en kaas.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

volkoren tortillawraps

1 zak

paprikamix

2 el

zonnebloemolie

300 g

kipfiletreepjes naturel

2 tl

knoflookpoeder

1 el

paprikapoeder

2

trostomaten

10 g

verse munt

100 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Deze tortilla's geven je een crunch in elke hap! Lekker met gebakken kip, paprika, tomaat en kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed 2 bakplaten of roosters met bakpapier. Halveer de tortillawraps en verdeel over de platen. Bak ca. 15 min. in de oven krokant. Verwissel de bakplaten halverwege.

2

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, paprika, gemalen knoflook en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en de munt fijn. Meng en breng op smaak met peper.

4

Verdeel de kip en paprika over de krokante tortilla’s, schep de tomaten erop en bestrooi met de kaas.

algemeenGebruik de rest van de munt voor muntthee.