bewaar
Rode-linzensoep met zoete aardappel van Kookmutsjes
Rode-linzensoep met zoete aardappel van Kookmutsjes
bewaar

Rode-linzensoep met zoete aardappel van Kookmutsjes

‘Een onmisbaar ingrediënt is de ras el hanout van mijn moeder. Ras el hanout is enorm lekker in tajines, couscous en stoof- en vleesgerechten.' En ook in deze rode-linzensoep met zoete aardappel natuurljik.

15 min. bereiden
45 min. wachten
licht pittig
20waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

zoete aardappel

2

wortelen

2

gele ui

2 tenen

knoflook

40 ml

milde olijfolie

1 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

1 tl

zwarte peper

1 tl

paprikapoeder

1½ tl

zout

150 g

rode linzen

1½ liter

water

1

kippenbouillontablet

125 g

crème fraîche

1 tl

chilivlokken

Dit heb je nodig

  • staafmixer of blender

‘Een onmisbaar ingrediënt is de ras el hanout van mijn moeder. Ras el hanout is enorm lekker in tajines, couscous en stoof- en vleesgerechten.' En ook in deze rode-linzensoep met zoete aardappel natuurljik.

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappel en wortels, en snijd ze in blokjes. Snijd de gele uien en knoflooktenen fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, zoete aardappel, wortel en knoflook toe. Bak 1 minuut. Voeg de kurkuma, zwarte peper, het paprikapoeder, zout, de rode linzen en het water toe. Breng afgedekt aan de kook. Draai het vuur laag en kook 30 tot 35 minuten.

2

Haal de pan van het vuur en pureer de groente in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep.

3

Zet de pan met de soep terug op middellaag vuur en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook nog 4 tot 5 minuten.

4

Garneer de soep met crème fraîche en rode-pepervlokken.