bewaar
Linzenstoof met yoghurt en geroosterd brood
Linzenstoof met yoghurt en geroosterd brood
bewaar

Linzenstoof met yoghurt en geroosterd brood

Deze vegetarische linzenstoof zit vol groenten, lekker gezond!

30 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

romatomaten

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

2

middelgrote uien

2 tl

ras el hanout

600 g

verse spinazie

4 sneetjes

volkorenbrood

½

citroen

200 g

yoghurt Griekse stijl 0%

20 g

verse selderij

800 g

linzen in blik

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Deze vegetarische linzenstoof zit vol groenten, lekker gezond!

Aan de slag

1

Snijd de tomaten in 8 stukken. Rasp de knoflook. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Snipper de ui en fruit 3 min. Voeg de ras el hanout, tomaat en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat in 4-5 min. slinken.

2

Rooster ondertussen het volkorenbrood in de broodrooster. Pers het sap van de citroen uit en meng in een kom met de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de takjes van de selderij fijn en de bladeren grof.

3

Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en de gesneden takjes van de selderij toe aan de spinazie en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de linzenstoof in diepe borden, verdeel de yoghurtsaus en de selderijblaadjes erover. Serveer met het geroosterde brood.