bewaar
Tomaat-broodsoep met basilicum (pappa al pomodoro)
Tomaat-broodsoep met basilicum (pappa al pomodoro)
bewaar

Tomaat-broodsoep met basilicum (pappa al pomodoro)

Benvenuto in Italia met pappa al pomodoro! Deze Italiaanse gezonde tomaat-broodsoep is ideaal als maaltijdsoep.

40 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Liefde & Passie volkorenbrood

3 el

traditionele olijfolie

10

trostomaten

2 tenen

knoflook

1

rode ui

35 g

tomatenpuree

15 g

verse basilicum

400 ml

water

1 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Benvenuto in Italia met pappa al pomodoro! Deze Italiaanse gezonde tomaat-broodsoep is ideaal als maaltijdsoep.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood in plakken van 1 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de traditionele olie. Meng goed en verdeel in een enkele laag over de bakplaat. Rooster in ca. 10 min. knapperig. Keer halverwege.

2

Verwijder ondertussen de kroontjes van de tomaten en kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze onder in kokend water tot het velletje omkrult. Dompel ze vervolgens onder in koud water. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes van een ½ cm.

3

Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de rest van de traditionele olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en zout toe en bak 2 min.

4

Voeg de tomaten- puree toe en bak 1 min. mee. Scheur ondertussen het basilicum grof (alleen de bladeren). Voeg de stukjes tomaat, 400 ml water en ⅔ van het basilicum toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg het brood toe en kook nog 5 min. Druk het brood met een houten lepel in stukjes.

5

Verdeel de soep over kommen. Besprenkel met de extra vierge olie en bestrooi met de rest van het basilicum.

bereidingstipBrood dat al wat ouder is, hoeft maar 5 min. geroosterd te worden in de oven.

serveertipDeze soep kan zowel warm als koud gegeten worden.