bewaar
Champignonstoof met linzen en aardappelpuree
Champignonstoof met linzen en aardappelpuree
bewaar

Champignonstoof met linzen en aardappelpuree

De herfst op zijn best? Dat moet deze linzen-champignonstoof met aardappelpuree wel zijn!

35 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kastanjechampignons

2 tenen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

400 g

winterpeen

70 g

tomatenpuree

3 el

tarwebloem

1

paddenstoelenbouillontablet

400 ml

heet water

205 g

linzen

800 g

kruimige aardappelen

150 ml

melk

De herfst op zijn best? Dat moet deze linzen-champignonstoof met aardappelpuree wel zijn!

Aan de slag

1

Snijd de champignons in kwarten en de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons met wat zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de peen en snijd in stukjes van ca. een ½ cm. Bak de knoflook en peen 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de bloem toe, bak 3 min. op middelhoog vuur mee.

2

Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 15 min. stoven. Voeg de laatste 3 min. de linzen toe, roer af en toe.

3

Kook ondertussen de aardappelen in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.

4

Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de puree.

combinatietipLekker met basilicum.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Champignonstoof met linzen en aardappelpuree

De herfst op zijn best? Dat moet deze linzen-champignonstoof met aardappelpuree wel zijn!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig