bewaar
Couscous met gebakken kip, wortel, abrikozen en citroen
Couscous met gebakken kip, wortel, abrikozen en citroen
bewaar

Couscous met gebakken kip, wortel, abrikozen en citroen

Gezond en makkelijk, dat is deze lekkere couscous met kip met veel groente en een zoetje van de abrikoos.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorencouscous

½

groentebouillontablet minder zout

350 ml

kokend water

400 g

kipfilet

3 el

milde olijfolie

1 el

garam masala

300 g

winterpeen

450 g

macaronigroenten

50 g

gewelde abrikozen zonder pit

1

citroen

Gezond en makkelijk, dat is deze lekkere couscous met kip met veel groente en een zoetje van de abrikoos.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een schaal, verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk er het kokende water over. Laat 10 min. afgedekt staan.

2

Snijd de kipfilet in reepjes van ca. 1 cm dik. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de kip en garam masala 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Rasp ondertussen de winterpeen. Voeg de peen en macaronigroente toe aan de kip en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

4

Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en de citroen in parten. Roer de couscous los met een vork. Meng de rest van de olie en abrikozen erdoor, schep om met het kip-groentemengsel en breng op smaak met peper. Serveer met de citroenparten.

vegatipVervang de kip door 75 g ongezouten geroosterde noten.

algemeen*Omdat het zout bevat, staat dit bouillonblokje niet in de Schijf van Vijf. Het mag wel, alleen niet te veel en niet te vaak. Anders gezegd: maximaal één keer per dag.