bewaar
Broodpudding met volkorenmuesli-notenbrood, bosbessen en sinaasappel
Broodpudding met volkorenmuesli-notenbrood, bosbessen en sinaasappel
bewaar

Broodpudding met volkorenmuesli-notenbrood, bosbessen en sinaasappel

Gezonde broodpudding? Tuurlijk! We maken 'm met muesli-notenbrood en vers fruit.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

4 personen

½

sinaasappel

2

witte scharreleieren

300

halfvolle melk

2 tl

gemalen kaneel

6 sneetjes

volkorenmuesli-notenbrood

250 g

diepvries blauwe bessen

50 g

studentenhaver

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Gezonde broodpudding? Tuurlijk! We maken 'm met muesli-notenbrood en vers fruit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de halve vrucht uit. Klop de eieren in een kom los met het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de melk en kaneel.

2

Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden. Leg de helft van de sneetjes in een laag in de ovenschaal en giet de helft van het eimengsel erover. Bestrooi met de helft van de blauwe bessen en de helft van de studentenhaver. Leg de rest van de sneetjes brood in een laag erop en giet de rest van het eimengsel erover.

3

Bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de rest van de studentenhaver en bak in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.