bewaar
Volkorenpasta met tuinertwensaus, tomaat en makreel
Volkorenpasta met tuinertwensaus, tomaat en makreel
bewaar

Volkorenpasta met tuinertwensaus, tomaat en makreel

Hoe je een pasta vult met heel veel groenten? Pureer ze als saus, zoals in deze versie met tuinerwten.

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

450 g

fijne diepvries tuinerwten

150 ml

water

500 g

snoeptomaatjes

1 el

milde olijfolie

15 g

verse peterselie

150 g

koelverse roomkaas met bieslook

240 g

gerookte makreelfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Hoe je een pasta vult met heel veel groenten? Pureer ze als saus, zoals in deze versie met tuinerwten.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinerwten in het water in 4 min. gaar.

2

Halveer ondertussen de tomaten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

3

Neem de tuinerwten van het vuur. Voeg de peterselie, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de roomkaas toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.

4

Verwijder het vel van de makreel en verdeel de vis in stukken. Giet de pasta af en meng met de tuinerwtensaus, tomaten en makreel. Breng op smaak met peper.

vegatipVervang de makreel door 75 g geroosterde walnoten.