bewaar
Wortelsoep met muntyoghurt en volkorenpita
Wortelsoep met muntyoghurt en volkorenpita
bewaar

Wortelsoep met muntyoghurt en volkorenpita

Deze wortelsoep? Die is héél veel soeps!

20 min. bereiden
10 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

4 el

milde olijfolie

500 g

hutspotgroente

1 el

kerriepoeder

1

groentebouillontablet minder zout

750 ml

kokend water

5

volkorenpita's

15 g

verse munt

200 g

yoghurt Skyr

2 el

water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Deze wortelsoep? Die is héél veel soeps!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook in plakjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de knoflook, hutspotgroente en kerriepoeder 10 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het kokende water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

2

Halveer ondertussen de pitabroodjes overlangs en snijd in punten. Meng met de rest van de olie en wat peper, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.

3

Snijd de munt fijn. Meng de helft van de munt met de yoghurt en het water. Breng op smaak met peper.

4

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over diepe kommen. Schep in elke kom 1 el muntyoghurt en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met de rest van de munt en breng op smaak met peper. Serveer de soep met de pitapuntjes en de rest van de muntyoghurt.