bewaar
Geroosterde groente met aardappelpartjes, kip en sinaasappel
Geroosterde groente met aardappelpartjes, kip en sinaasappel
bewaar

Geroosterde groente met aardappelpartjes, kip en sinaasappel

Sinaasappel + tijm is een gouden smaakcombi. Niet voor niets dat deze gezonde traybake zo lekker is.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

flespompoen

500 g

broccoli

2

rode uien

2 tenen

knoflook

1

sinaasappel

395 g

kipdijfilet

500 g

aardappelpartjes met schil

1 el

gedroogde tijm

4 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Sinaasappel + tijm is een gouden smaakcombi. Niet voor niets dat deze gezonde traybake zo lekker is.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de halve pompoen met een dunschiller, halveer de halve vrucht, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.

2

Snijd de uien in dunne parten en de tenen knoflook fijn. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Halveer de kipdijfilets.

3

Meng de pompoen, broccoli, ui, knoflook, het sinaasappelrasp en -sap, de kip, aardappelpartjes, tijm en olie en breng op smaak met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege voorzichtig om.

combinatietip Lekker met fijngesneden peterselie.

vegatipVervang de kip door eenzelfde hoeveelheid kikkererwten in blik. Deze mogen mee de oven in.