bewaar
Kaasomelet met frisse courgettesalade
Kaasomelet met frisse courgettesalade
bewaar

Kaasomelet met frisse courgettesalade

Gezond lunchen met veel eiwitten? Kaasomelet is jouw go to.

15 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

12½ g

verse bieslook

85 g

rucola

3 el

milde olijfolie

1 tl

azijn

8

witte scharreleieren

150 g

geraspte 30+ kaas

Gezond lunchen met veel eiwitten? Kaasomelet is jouw go to.

Aan de slag

1

Rasp de courgette grof en snijd de bieslook fijn. Snijd de rucola grof en meng met de helft van de courgette, ⅓ van de bieslook, ⅓ van de olie en de azijn. Breng de courgettesalade op smaak met peper.

2

Klop de eieren los met de rest van de bieslook, de helft van de kaas en peper. Verhit in 2 koekenpannen de rest van de olie. Verdeel de rest van de courgette over de pannen en bak 1 min. op hoog vuur. Schenk het eimengsel erover en bak met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8. min. gaar.

3

Verdeel de rest van de kaas over de helft van elke omelet en vouw de omeletten dubbel. Bak nog 1-2 min. Halveer de omeletten en serveer met de courgettesalade.