bewaar
Pumpkin spice baked oats
Pumpkin spice baked oats
bewaar

Pumpkin spice baked oats

Wil je eens wat anders dan je standaard havermout-ontbijt? Pumpkin spice baked oats zijn dé aanrader!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

4 porties

200 g

koelverse pompoenblokjes

70 g

ongezouten pecannoten

1

middelgroot ei

150 ml

halfvolle melk

100 g

fijne havermout

½ tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

1 tl

koek- en speculaaskruiden

2 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm

Wil je eens wat anders dan je standaard havermout-ontbijt? Pumpkin spice baked oats zijn dé aanrader!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Kook ondertussen de pompoenblokjes in weinig water ca. 10 min. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

3

Snijd de pecannoten grof. Klop in een grote kom het ei los. Meng met de pompoen, melk, havermout, bakpoeder, kaneel, koekkruiden, honing en ⅔ van de pecannoten.

4

Vet de ovenschaaltjes in en verdeel het mengsel erover. Verdeel de rest van de pecannoten erover. Bak 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

combinatietipLekker met magere kwark of Griekse yoghurt 0%.

dieettipDe honing staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl. Wil je de baked oats helemaal gezond houden, laat de honing dan weg.

Pumpkin spice baked oats

Instructievideo - 00:29 min.