bewaar
Aardappelkoekjes met paddenstoelen
Aardappelkoekjes met paddenstoelen
bewaar

Aardappelkoekjes met paddenstoelen

Gebruik aardappelpuree als basis en vul met de lekkerste paddenstoelen. Heerlijk als bijgerecht.

40 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

12 porties

750 g

iets kruimige aardappel

1

rode ui

2 tenen

knoflook

7½ g

verse platte peterselie

400 g

paddenstoelen voor pasta

40 g

ongezouten roomboter

1 el

wittewijnazijn

100 g

Pecorino Romano

150 g

tarwebloem

2

middelgrote eieren

2 el

arachideolie

Dit heb je nodig

  • deegroller

Gebruik aardappelpuree als basis en vul met de lekkerste paddenstoelen. Heerlijk als bijgerecht.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in ruim water met zout in 15 min. gaar. Pureer in een grote kom met een pureestamper of pureeknijper tot fijne puree. Laat afkoelen tot gebruik.

2

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Neem de kruiden uit de bakjes paddenstoelen. Ris de blaadjes van de tijm en snijd de oregano fijn.

3

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, knoflook, tijm en oregano toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Blus na 4 min. af met de azijn. Neem van het vuur, meng de peterselie erdoor en laat staan tot gebruik.

4

Rasp de kaas fijn. Meng de bloem, eieren, de helft van de kaas, peper en eventueel zout door de aardappelpuree. Kneed de puree tot een grote deegbal. Bestuif het werkblad met flink wat bloem. Rol het deeg uit tot een grote plak van 40x40 cm. Steek met de steker rondjes uit het deeg. Rol het overige deeg opnieuw uit tot een plak een steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 24 rondjes hebt.

5

Neem een deegrondje en verdeel er achtereenvolgens 1½ el paddenstoelen en wat van de geraspte kaas over. Laat 1 cm van de rand vrij. Maak de randen nat met wat water. Dek af met een tweede deegplakje. Druk de randen goed aan, zodat het aardappelkoekje goed gesloten is. Maak zo nog 11 koekjes.

6

Verhit de olie in 2 grote koekenpannen op middelhoog vuur. Bak de aardappelkoekjes in 15 min. goudbruin. Keer regelmatig.

bewaartipHeb je wat van het paddenstoelenmengsel over? Gebruik het in een omelet, pasta of risotto!

Gevulde aardappelpannenkoekjes met paddenstoelen

Instructievideo - 00:55 min.