bewaar
Börek met spinazie en feta
Börek met spinazie en feta
bewaar

Börek met spinazie en feta

Börek is een algemene term voor allerlei deeggerechten gemaakt met yufka- of filodeeg. Dit type börek wordt ook wel sigara böregi genoemd, vernoemd naar de langwerpige sigaarachtige vorm.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1

middelgrote ui

1 el

zonnebloemolie

400 g

verse spinazie

200 g

feta 48+

15 g

verse platte peterselie

1

middelgroot ei

10 vellen

vers filodeeg

1 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • bakpapier

Börek is een algemene term voor allerlei deeggerechten gemaakt met yufka- of filodeeg. Dit type börek wordt ook wel sigara böregi genoemd, vernoemd naar de langwerpige sigaarachtige vorm.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen al roerend toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur. Laat 10 min. afkoelen.

2

Verkruimel ondertussen de feta. Snijd de peterselie fijn. Klop het ei los in een kommetje.

3

Doe de spinazie in een grote zeef. Knijp al het vocht eruit. Meng de spinazie met de feta en peterselie.

4

Verwarm de oven voor op 180 °C.

5

Neem de vellen filodeeg uit de verpakking. Leg 1 vel met de korte zijde naar je toe. Snijd een driehoek uit het vel. Begin midden bovenaan en snijd naar links onderin. Begin opnieuw midden bovenaan en snijd naar rechts onderin.

6

Leg een tiende van het fetamengsel in een langwerpige streep van 10 x 2 cm onder aan het deegvel. Rol het deeg een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder strak op. Bestrijk de punt met wat losgeklopt ei, zodat je de börek dicht kunt ‘plakken’. Bestrijk de bovenkant van de börek met een bakkwastje met ei. Bestrooi met wat sesamzaadjes. Maak er zo nog 9.

7

Verdeel de börek over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

bereidingstip Bereiden in de Airfryer? Leg (een deel van) de börek in het mandje en bak ze in 10 min. op 180 °C goudbruin.

Börek met spinazie en feta

Instructievideo - 00:46 min.