bewaar
Stoofvlees met zoete-aardappelfriet en rodekoolsalade
Stoofvlees met zoete-aardappelfriet en rodekoolsalade
bewaar

Stoofvlees met zoete-aardappelfriet en rodekoolsalade

Frietje stoof als avondeten? Met een rodekoolsalade erbij en zoete-aardappel als friet eet je ook nog eens veel groente!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

ovenfriet zoete aardappel

2 el

milde olijfolie

500 g

rode kool

15 g

verse platte peterselie

4 el

sinaasappel-chili dressing

400 g

Streeckgenoten koelvers stoofvlees

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Frietje stoof als avondeten? Met een rodekoolsalade erbij en zoete-aardappel als friet eet je ook nog eens veel groente!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, schep om en rooster in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.

2

Snijd het witte hart uit de kool en snijd de rest van de kool in de breedte in flinterdunne plakjes met een scherp mes. Snijd de peterselie fijn. Meng de sinaasappel-chilidressing en de helft van de peterselie goed door de rodekool en laat even staan.

3

Verwarm het vlees in een kleine pan op middelhoog vuur onder voortdurend roeren ca. 5 min. Serveer het stoofvlees op de zoete-aardappelfriet en met de rodekoolsalade ernaast. Bestrooi met de rest van de peterselie.