bewaar
Linzenstoof met gepocheerde eieren
Linzenstoof met gepocheerde eieren
bewaar

Linzenstoof met gepocheerde eieren

Deze lekkere linzenstoof heeft iets weg van shakshuka; bereid in één pan en met 'n eitje on top.

25 min. bereiden
30 min. wachten
licht pittig
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

4 tenen

knoflook

25 g

gember

2 el

zonnebloemolie

½ el

kardemompoeder

300 g

rode linzen

800 g

gepelde tomaten in blik

100 ml

water

200 g

verse spinazie

4

middelgrote eieren

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • hapjespan met deksel

Deze lekkere linzenstoof heeft iets weg van shakshuka; bereid in één pan en met 'n eitje on top.

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne halve ringen en snijd de tenen knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de zonnebloemolie in de hapjespan. Bak de ui 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, gember en kardemom 1 min. mee.

2

Voeg de rode linzen en gepelde tomaten toe, plet ze met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Voeg het water toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg na 15 min. de spinazie in delen toe. Schep steeds goed om.

3

Maak met de achterkant van een lepel 4 kuiltjes (per 4 personen) in het linzen-spinaziemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Zet de deksel op de pan en laat de eieren in 6-8 min. stollen, afhankelijk van hoe gaar je de eieren wilt. Snijd ondertussen de koriander fijn.

4

Proef en voeg eventueel peper toe. Bestrooi de linzenstoof voor het serveren met de koriander.

combinatietipLekker met brood, het gerecht is dan mogelijk niet meer lactosevrij (brood kan melk bevatten).