bewaar
Groentesoep met kip en rijst
Groentesoep met kip en rijst
bewaar

Groentesoep met kip en rijst

Dat rijst ook heerlijk is in een soep bewijst deze goedgevulde groentesoep wel.

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

zilvervliesrijst

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

3 el

milde olijfolie

400 g

prei

250 g

cherrytomaten

½

basisrecept kipfilet in bouillon

2 el

milde harissa

Dat rijst ook heerlijk is in een soep bewijst deze goedgevulde groentesoep wel.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 min., voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

2

Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte en spoel goed schoon. Snijd in dunne ringen. Voeg de prei en de cherrytomaten toe aan de soeppan en bak 3 min.

3

Voeg de bouillon van het basisrecept en de milde harissa toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. doorkoken. Voeg de gekookte en kip (van het basisrecept) toe. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietipLekker met knapperig stokbrood.

variatietip Deze soep is ook lekker met een restje (300 g) gekookte rijst, korte pasta (zoals penne of macaroni) of gekookte aard- appel in plaats van rijst.

bereidingstipZoek op de site naar 1195688 voor het basisrecept van 'kipfilet in bouillon'.