bewaar
Stamppot boerenkool met geroosterde pompoen, spek en walnoten
Stamppot boerenkool met geroosterde pompoen, spek en walnoten
bewaar

Stamppot boerenkool met geroosterde pompoen, spek en walnoten

Boerenkoolstamp met een twist.

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

250 g

spekreepjes

150 ml

halfvolle melk

50 g

ongezouten roomboter

½

basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Boerenkoolstamp met een twist.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 20 min. gaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 4-5 min. goudbruin en knapperig.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 4-5 min. goudbruin en knapperig. Verhit de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en roer de warme melk en de boter erdoor.

3

Zet de pan op laag vuur en meng het basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten erdoor. Stamp grof tot de pompoen een beetje geprakt is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel de spekreepjes erover.

bereidingstipZoek op de site naar 1195693 voor het basisrecept van 'geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten'.