bewaar
Snelle risotto porcini
Snelle risotto porcini
bewaar

Snelle risotto porcini

Risotto eten én snel eten? Met deze risotto porcini lukt dat!

15 min. bereiden
licht pittig
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

420 g

Riso Scotti buona idea risotto porcino

200 g

paddenstoelen voor risotto

400 g

champignons

80 g

ongezouten roomboter

80 g

Parmezaanse kaas

Risotto eten én snel eten? Met deze risotto porcini lukt dat!

Aan de slag

1

Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukjes van een ½ cm en halveer de champignons. Ris de blaadjes van de takjes kruiden uit de verpakking van de paddenstoelen en snijd de blaadjes fijn. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de paddenstoelen, champignons en de kruiden 10 min. Roer regelmatig, ze mogen wat donker van kleur worden. Breng op smaak met peper en zout.

3

Rasp de Parmezaanse kaas. Neem de risotto van het vuur en meng de helft van de gebakken paddenstoelen erdoor. Schep de rest van de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Laat 2 min. staan.

4

Schep de risotto in diepe borden en verdeel de rest van de gebakken paddenstoelen en Parmezaanse kaas erover.