bewaar
Mini pizza's met boerenkool en spek
Mini pizza's met boerenkool en spek
bewaar

Mini pizza's met boerenkool en spek

Met flammküchendeeg zet je de lekkerste hapjes op tafel. Zoals deze mini pizza's met boerenkool en spek.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

18 porties

200 g

spekreepjes

1 tl

venkelzaad

150 g

verse boerenkool

½ tl

chilivlokken

260 g

vers flammkuchendeeg

125 g

crème fraîche

150 g

geraspte Franse gruyère kaas 47+

Met flammküchendeeg zet je de lekkerste hapjes op tafel. Zoals deze mini pizza's met boerenkool en spek.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak het spek met het venkelzaad 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool en chilivlokken toe en bak nog 3 min. mee. Schep regelmatig om.

2

Rol ondertussen het flammkuchendeeg uit en snijd in 18 vierkantjes. Verdeel de stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat op minimaal 1 cm afstand van elkaar. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel het boerenkoolmengsel erover. Bestrooi met de kaas.

3

Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

combinatietipLekker met Conret Oaked blond bier of Cono Sur Bicicleta chardonnay.