bewaar
Pompoencheesecake met speculaas
Pompoencheesecake met speculaas
bewaar

Pompoencheesecake met speculaas

Dat herfstheld pompoen héérlijk smaakt in zoete baksels wordt weer overduidelijk bewezen in deze pompoencheesecake.

20 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
5 uur wachten
24waarderingen

Ingrediënten

12 personen

400 g

koelverse pompoenstukjes

125 g

ongezouten roomboter

260 g

bakkersspeculaas

1 el

water

600 g

zuivelspread naturel

75 g

fijne kristalsuiker

3

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • vuurvaste schaaltjes

  • keukenmachine

  • springvorm (Ø 18 cm, ingevet)

  • handmixer

Dat herfstheld pompoen héérlijk smaakt in zoete baksels wordt weer overduidelijk bewezen in deze pompoencheesecake.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Zet de oven op 160 °C. Plaats een vuurvast schaaltje met water erin op de bodem van de oven.

3

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de speculaas met het water fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het koekmengsel hierin en druk goed aan.

4

Pureer de pompoen fijn met de keukenmachine. Meng de zuivelspread, suiker, pompoenpuree en een snuf zout met een handmixer door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf het geheel luchtig kloppen. Schep het mengsel over de koekbodem in de vorm. Bak de taart gaar in ca. 1 uur. in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen in de oven met de deur op een kier en zet daarna 4 uur in de koelkast.