bewaar
Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker
Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker
bewaar

Zuurkoolstamppot met appel, kaneel en bruine suiker

Het zure van de zuurkool, het zoute van de spekjes en de gekaramelliseerde suiker: heerlijk!

30 min. bereiden
licht pittig
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1000 g

kruimige aardappel

1

rode ui

1

zoete appel

250 g

spekreepjes

2 tl

kaneelpoeder

2 el

bruine suiker

520 g

zuurkool

100 g

ongebrande walnoten

15 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Het zure van de zuurkool, het zoute van de spekjes en de gekaramelliseerde suiker: heerlijk!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.

2

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min. uit. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Roer regelmatig. Voeg de appel, kaneel en bruine suiker toe en bak 2-3 min. tot goudbruin.

3

Verwarm de zuurkool in een pannetje. Spoel de zuurkool niet af. Verhit een tweede koekenpan zonder boter of olie en rooster de walnoten 3 min. Hak grof.

4

Stamp de aardappelen met de roomboter fijn met de pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Meng de zuurkool, gekaramelliseerde appel en het spek erdoor. Serveer met de geroosterde walnoten.