bewaar
Rijstpudding uit de oven met gebakken peren
Rijstpudding uit de oven met gebakken peren
bewaar

Rijstpudding uit de oven met gebakken peren

Met de gebakken peren zitten was nog nooit zo lekker.

15 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

sinaasappel

100 g

pandanrijst

800 ml

volle melk

200 ml

kokosmelk

75 g

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

vanille-extract

1 tl

gemalen kaneel

20 g

gepelde pistachenoten

2

Conference peren

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Met de gebakken peren zitten was nog nooit zo lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht.

2

Verdeel de rijst over de ovenschaal. Meng de melk met de kokosmelk, ⅓ van de basterdsuiker, de helft van het sinaasappelrasp, het vanille-extract, de kaneel en een snufje zout en schenk over de rijst. Roer goed door elkaar, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 1½ uur in het midden van de oven tot het vocht verdampt en de rijst gaar is.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

4

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de peren 5 min. op laag vuur. Keer halverwege.

5

Voeg de rest van de basterdsuiker en het sinaasappelrasp toe en laat de suiker op middelhoog vuur bruin kleuren. Verdeel de peren over de rijstpudding en besprenkel met de aanhangende saus uit de pan en bestrooi met de pistachenoten.

Rijstpudding uit de oven met gebakken peren

Instructievideo - 00:43 min.