bewaar
Pasta pesto met kipstuckjes en tomatensalade
Pasta pesto met kipstuckjes en tomatensalade
bewaar

Pasta pesto met kipstuckjes en tomatensalade

Vanavond vega? Dit bordje pasta pesto 'kip' zet je al in 20 minuten op tafel.

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

trostomaten

250 g

mozzarella

6

salade-ui

300 g

spaghetti

160 g

Vegetarische Slager kipstuckjes

3 el

milde olijfolie

2 el

balsamicoazijn

75 g

rucola slamelange

125 g

verse groene pesto

Vanavond vega? Dit bordje pasta pesto 'kip' zet je al in 20 minuten op tafel.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes en de salade-ui in dunne ringetjes. Halveer de grotere plakken mozzarella.

2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Snijd de kipstuckjes grof, verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak ze 5 min. op middelhoog vuur.

4

Klop een dressing van de rest van de olie en de azijn, peper en evt. zout. Verdeel de sla over een platte schaal en leg de tomaat en mozzarella dakpansgewijs erop. Besprenkel met de dressing en bestrooi met peper.

5

Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, kipstuckjes en salade-ui. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.

variatietipOok lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van vegan kipstuckjes.

Pasta pesto met kipstuckjes en tomatensalade

Vanavond vega? Dit bordje pasta pesto 'kip' zet je al in 20 minuten op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig