bewaar
Perencake
Perencake
bewaar

Perencake

Toffe peren maken toffe perencake. Deze dus. Pe(e)rfect!

10 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur 40 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

12 personen

3

middelgrote eieren

150 g

Griekse yoghurt 10%

200 g

fijne kristalsuiker

1 tl

vanille-extract

100 ml

zonnebloemolie

250 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

1 mespunt

zout

3

Conference peren

Dit heb je nodig

  • fijne zeef

  • cakevorm (30 cm, ingevet)

  • sateprikker 20 cm

Toffe peren maken toffe perencake. Deze dus. Pe(e)rfect!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren los met de yoghurt, suiker, het vanille-extract en de olie in een grote kom. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en meng met een garde tot een glad beslag.

2

Schil de peren, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees van 2 peren in blokjes van 1 cm. Snijd de rest van de peren in dunne parten. Schep de perenblokjes door het beslag en verdeel over de vorm. Verdeel de parten peer over het beslag.

3

Bak de cake ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

4

Laat de cake 10 min. afkoelen en stort de cake vervolgens op een rooster en laat nog minstens 1½ uur afkoelen.

bewaartipJe kunt de cake 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt buiten de koelkast

combinatietipLekker met wat poedersuiker.