bewaar
Mandarijnen-droomcake van Jamie Oliver
Mandarijnen-droomcake van Jamie Oliver
bewaar

Mandarijnen-droomcake van Jamie Oliver

Als je deze cake hebt geproefd snap je pas echt waarom Jamie Oliver 'm droomcake noemt.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

16 personen

250 g

ongezouten roomboter

250 g

vloeibare honing

250 g

zelfrijzend bakmeel

200 g

amandelmeel

1 el

vanille-extract

6

grote biologische eieren

4

mandarijn

100 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • tulbandvorm 2 liter

  • keukenmachine

Als je deze cake hebt geproefd snap je pas echt waarom Jamie Oliver 'm droomcake noemt.

Aan de slag

1

Verhit de oven tot 180 °C. Vet een tulbandvorm met antiaanbaklaag en een inhoud van 2 liter royaal in met boter.

2

Doe de rest van de boter met de honing, het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, vanille-extract en een snufje zeezout in een keukenmachine. Breek de eieren in de kom. Boen de manderijen schoon, rasp de schil (bewaar een klein beetje als garnering) en mix alles door elkaar. Giet het beslag in de tulband, schraap de kom met een spatel leeg en tik de vorm op het werkblad om het oppervlak glad te maken.

3

Bak de cake 30 tot 35 minuten, of tot hij goudbruin is en een prikker er schoon uit komt. Laat hem een paar minuten staan, stort hem op een rooster en laat volledig afkoelen.

4

Zeef de poedersuiker in een kom en roer zoveel mandarijnensap erdoor dat je een dik glazuur hebt. Schenk of schep het glazuur over de afgekoelde cake, laat het er rondom sierlijk afdruipen, en bestrooi de cake met de apart gehouden geraspte mandarijnenschil.

5

Pel de resterende mandarijnen, snijd ze in schijfjes en serveer ze bij de cake.

combinatietipEen schep yoghurt past er ook erg goed bij.